Vecka 29

Det börjar som ett lätt smatter i fjärran. Snart ökar det till ett nästa öronbedövande muller. En kackafoni av hundra och åter hundra par högklackade sandaletter som samtidigt trampar genom Österport och ner längs Hästgatans kullerstenar. Det är vecka 29 och Stockholmarna har kommit till ön.

Stockholmsveckan är ganska faschinerande som fenomen. Över en natt förvanldas den annars ganska frynliga och nästan lantliga stämningen i Visby till en stad som andas metropolitiska anspråk. Alla, från turistguider och taxichaufförer till bartenders och dörrvakter, kliver in i nya roller. Roller som de tror ska appelera de nyanlända storstadsborna. Och tacka fan för det. Vecka 29 står för bortemot 80 procent av de flesta näringsidkarnas årsomsättning.

Samtidigt pågår ett annat intressant fenomen. Visby bjuder på en fantastisk integration som inte kan upplevas i andra partyparadis. Väljer du till exempel att åka till Båstad eller Saint Tropez kommer du garanterat bara att träffa en typ av människor. Väljer du istället Storjöyran i Östersund eller Gatufesten i Sundsvall möts du av en annan kategori. Här i Visby upplever du båda.

Stekare och lantisar blandas upp i en fantastiskt rolig, och förvånansvärt homogen, blandning. Här i Visby spelar det inte så stor roll vem du är i vanliga fall eller var du kommer ifrån. Det viktiga är vem du är och vad du gör på plats. Och framför allt att du faktiskt är här. 


             

Kommentarer
Postat av: Anonym

har du ens varit i troppan, båstad eller visby v 29?

2009-01-21 @ 22:56:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0