Midsommar, Vi möttes igen!!



Är det någon därute som fira kåtritualen som kallas midsommar i år?

Ni vet, den där vädret automatiskt växlar till sena november, när man peakar sin berusning klockan 16 och känner bakfyllan kicka in lagom till den där kubbturneringen som aldrig, aldrig, aldrig tar slut och det kommer lokalbor från nästgårds för att kräkas hembränt och sockerdricka i din sovsäck och du tvingas stå upp för din flickväns ära och får ett brutet revben för besväret?

Jag bara undrar, alltså.

Hahaha va fan äre detta.


Säsongsstart på Gotland

VISBY. Sommaren må ha tagit en kortare paus här i Stockholm, men på Gotland står den just i begrepp att börja. Ett av de säkraste tecknen på det är att Stureplans egen fästning i stan, Gutekällaren, öppnar valven för året.

Det sker med buller och bång nu på fredag den 5 juni. Live på scen ställer man Maskinen, mest kända för fjolårets dansgolvsvältare Alla som inte dansar, och som uppbackning samlar man öns starkaste DJ-line up.

Gutekällaren har öppet 22-02 fredag och lördag under juni, 18 i dörren. Bland sommarens artistbokningar finns akter som Alcazar, Timbuktu, Molotov Jive, The Poodles, Promoe och EMD - håll utkik efter info vartefter, antingen här eller på Gutekallaren.com. Detsamma gäller naturligtvis för info om vad som händer på Kallbadhuset och Visby Beach Club.
 

Sverige-poser

TOPP 5. Med vimmelfotot föddes signaturposen, och många har kommit och gått. Vi minns Daniel Nyhléns kännetecknande finger, Stephanie Strauchs rygg och Natacha Peyres "titta åt sidan"-pose.

Nu har ett nytt folkslag gjort entré på Stureplan - hipsters på Spy Bar - och vi har därmed introducerats till en rad nya poser sedan tidigare okända för Stureplans urbefolkning. Vi bestämde oss för att lista topp 5 av dessa.
 
 
1. Fingret i munnen Med ett finger i munnen tillkommer i regel även en farlig blick. När bilder sedan börjar dyka upp på dig från släktträffar, klassåterföreningar eller helt enkelt på ditt passfoto med just denna pose, då är du för evigt dömd till flasköl, livslång Rodeo-prenumeration och andrahandsboende på Söder.
 
 
 
 
2. Ögonkis och putet med läpparna Som bildbevisen antyder förekommer denna pose främst hos modebloggare. Dock dyker det då och då upp undantag som Anders "Moneybrother" Wendin. Märk väl att kisningen endast ska ske med ena ögat.
 
 
 
 
3. Fingrarna och den utsträckta tungan Innebörden till handtecknet är på indie-engelska "f*ck you". För att avdramatisera detta har man valt att lägga till en utsträckt tunga, på olika sätt en av de mest förekommande kroppsdelarna på vimmelfoton från Spy Bar, och nu menar vi ej ur en sexuell aspekt. Ja, alltså, tills klockan slår fyra, alkoholintaget ökat markant och tungan placerats mellan fingrarna. Innebörden (eller uppmaningen, för den delen) med den posen står vi icke för.
 
 
 
 
4. Tafset Vi börjar med att höja ett varningens finger: det är högst relevant att du känner personen i fråga du tafsar på. Det kan gå riktigt illa annars. Sedan spelar det ingen roll om det är killar som tar på killar, tjejer på tjejer eller om du plötsligt skulle befinna dig i en hel ormgrop. Hipsters är könlösa - tills klockan slår fem i fem.
 
 
 
 
5. Flaskan i munnen Pose med ölflaska ska inte förväxlas med Sturecompagniets motsvarighet: pose med magnumflaska. Ölflaskans huvudsyfte är att användas som accessoar. Att den utöver det även släcker törst och ökar din promillehalt är ett plus. Viktigt att öl förtärs ur en flaska. Ingen under 25 år dricker pints på Spy Bar. Ingen.
 
 

David Guetta - New Single


Simon Mathew - All Night Long. Galet Avlspappnad


RSS 2.0